✅ De beste led strip webshops

✅ Handige led strips prijsvergelijker

led strips aanbrengen op het plafond

Kan je plafond wel wat kleur gebruiken? Zo breng je led strips aan op het plafond

Kan jouw woonkamer wel wat meer gezelligheid gebruiken? Of wil je het `s avonds extra knus maken in de slaapkamer? Gebruik led strips om je woning nog sfeervoller te maken. Led strips worden steeds vaker gebruikt in het interieur: onder het bureau, boven de keukenkastjes of op de grond. Maar toch blijft het plafond de populairste plek om strips te plakken. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je led strips aan kunt brengen op het plafond. 

Waarom het plafond?

Er zijn enorm veel verschillende plekken waar je led strips aan kunt brengen, maar waarom kiezen we met z’n allen massaal voor het plafond? Het plakken van strips aan de bovenzijde van de ruimte wordt al veel jaren gedaan. Niet alleen omdat het er mooi uitziet, maar ook omdat het de ruimte in z’n geheel verlicht. Aangezien het plafond in de meeste gevallen recht en egaal is, kunnen de strips strak en gelijkmatig worden aangebracht. 

Hoe breng ik led strips aan op het plafond?

Kan jouw plafond wel wat kleur gebruiken? Er zijn verschillende manieren waarop een led strip kan worden aangebracht. Zo is het mogelijk om speciale profielen te gebruiken, maar er zijn ook plakstrips verkrijgbaar. Is je plafond niet helemaal recht? Dan adviseren we om gebruik te maken van aluminium led strip profielen. Deze kun je aanbrengen op elke ondergrond en zorgen ervoor dat je verlichting langer meegaat. Kies je toch voor de plakstrip? Deze kun je zonder profielen bevestigen aan het plafond. Let op: meet van tevoren uit hoe lang de led strip moet zijn en verwijder dan pas de beschermfolie van de plakstrip.

Volg deze stappen als je een plakstrip gebruikt:

 1. Maak de ondergrond goed schoon
 2. Test voor het aanbrengen de werking van de strip
 3. Meet hoe lang de strip moet zijn
 4. Verwijder de folie van de kleefstrip
 5. Knip eventueel de overtollige lengte af
 6. Plak de strip eerst aan één kant
 7. Druk aan totdat de led strip hecht aan het plafond
 8. Herhaal dit met de andere helft van de strip

Kan ik een bocht maken?

Wil je led strips aanbrengen op het gehele plafond? Aangezien een plafond vaak vierkant of rechthoekig is, kun je ervoor kiezen om een bocht te maken met een led strip. Je kunt de strips helemaal vormen op de manier die jij wilt. Zorg er echter wel voor dat je een flauwe hoek van minimaal 90 graden maakt. Daarnaast is het ook mogelijk om een ronde bocht te maken. Wil je de led strip toch aanbrengen in een scherpe hoek van minder dan 90 graden? Knip de strip dan in stukken en verbindt de delen aan elkaar door middel van een koppelstuk. 

Wees creatief met led strips!

Heb je je hele plafond al volgeplakt met led strips? Of wil je eens iets anders proberen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kleurrijke led strip in de gamekamer? Bovendien zijn led strips niet alleen geschikt voor binnen gebruik, maar ook voor buiten! We zetten een aantal ideeën op een rij:

 • Keuken

Kan je wel wat extra verlichting gebruiken in de keuken? Kies voor een helder witte led strip als je meer licht wilt creëren tijdens het koken. Gebruik je de strip voor sfeerverlichting? Dan is een warm witte led strip de juiste keuze. 

 • Gamekamer

Heb jij een ware gamekamer in je woning? Om je gaming setup compleet te maken, breng je sfeerverlichting aan. Met led strips zorg je ervoor dat je bureau een kleurrijke gloed uitstraalt die aansluit op de verlichting van je monitor of behuizing. 

 • Badkamer

Wist je dat led strips waterproof zijn? Je kunt ze dus gerust in de badkamer plaatsen. Breng er bijvoorbeeld eentje aan achter de spiegel voor extra verlichting of plaats de strip boven de wastafel. 

 • Buitenshuis

Verlicht elk hoekje van de tuin met tuinverlichting led strips. Kies een exemplaar met minimaal IP65, zodat de strip niet beschadigd raakt door weersomstandigheden.

Bronnen:

https://www.into-led.com/nl/blogs/led-blog/waar-plaats-je-led-strips/

https://www.profielgigant.nl/led-strip-aan-het-plafond/

https://www.coolblue.nl/advies/gaming-setup-tips.html

https://123ledstrips.nl/doe-het-zelf/ledstrip-bevestigen/

Ledstrips zoeken

Uitgebreid aanbod

Ledstrips vergelijken

Gerenommeerde merken

Winkels vergelijken

Beste verlichting webshops

Online afrekenen

Veilig online bestellen