✅ De beste led strip webshops

✅ Handige led strips prijsvergelijker

led strips koppelen

Led strips koppelen: hoe werkt het?

Led strips zijn niet alleen ontzettend handig om bepaalde plekken mee te verlichten, het ziet er ook nog eens enorm sfeervol uit. Wil je graag meerdere led strips aan elkaar verbinden, maar weet je eigenlijk niet hoe je dit moet doen? led strips koppelen lijkt moeilijk, maar dit is het helemaal niet. De strips kunnen op verschillende manieren aan elkaar verbonden worden. In dit artikel lees je welke mogelijkheden er zijn en delen we een handig stappenplan met je. Want led strips koppelen, dat kan iedereen. 

Led strips koppelen: handig stappenplan

Vroeger werden led strips aan elkaar verbonden door middel van solderen, maar tegenwoordig kiezen we steeds vaker voor het gebruik van koppelstukken. Solderen is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Met behulp van de handige koppelstukken verbind je twee led strips eenvoudig aan elkaar, zonder veel moeite te doen. Er zijn verschillende verbindingsstukken verkrijgbaar. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de led strips in een hoek aan elkaar te koppelen. Daarnaast bieden we ook speciale koppelstukken om meerdere strips met elkaar te verbinden, denk hierbij aan een kruising of T-stuk. 

Heb je een koppelstuk in huis? Volg dan dit handige stappenplan om de led strips zo professioneel mogelijk te koppelen.

  1. Open het koppelstuk door aan de zijkanten de lipjes omhoog te duwen
  2. Schuif de led strips in het verbindingsstuk. Past het niet goed? Eventueel kun je een stukje van het rubber met een schuurpapier of mesje verwijderen. 
  3. Sluit de slotjes van het koppelstuk
  4. Controleer of de gekoppelde led strips werken

Hoeveel led strips kun je aan elkaar koppelen?

Je kunt led strips helaas niet onbeperkt met elkaar verbinden. Er bestaat namelijk een maximum en als je hier overheen gaat, zal de verlichting niet gaan werken. Doorgaans kunnen led strips ongeveer tot een lengte van 5 tot 10 meter met elkaar worden verbonden. Hoe langer, hoe minder goed de verlichting werkt. De voltage neemt namelijk af naarmate de strip in lengte toeneemt. 

Wil je toch graag meerdere led strips koppelen en een lengte van meer dan 10 meter creëren? Gebruik dan led strip versterkers. Deze plaats je om de 10 meter tussen de gekoppelde strips. 

Kan je strips ook inkorten?

Naast led strips koppelen, kun je ze ook heel eenvoudig inkorten. Je knipt de led strip gewoon door met een schaar die je in de keukenlade hebt liggen. Maar let op: je kunt alleen knippen op de daarvoor aangegeven knipmarkeringen. Als je op een andere plaats knipt, werkt de strip namelijk niet meer. In het algemeen geldt dat je een led strip met 30 leds om de 10 centimeter kan inkorten. Een led strip met 60 leds per meter knip je om de 5 centimeter.

Vind hier het complete stappenplan led strips knippen en inkorten.

Led strips en bijpassende accessoires bij Ledstrip-kopen.nl

Ben je op zoek naar led strips om je woning mee te decoreren? Zoals je misschien wel weet bestaan er verschillende soorten strips. Het is onder andere mogelijk om te selecteren op kleur en toepassing. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale led strips voor in de tuin, maar ook bieden wij TV led strips. Neem gerust een kijkje in ons grote assortiment. Heeft u vragen over de installatie of bent u op zoek naar advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. 

Bronnen:

https://info.elektroshop.nl/led-strips-verbinden/

https://www.ledwereld.nl/blog/led-strip-verlengen/

https://www.ledhandel.nl/blogs/ledverlichting/hoeveel-led-strips-kunt-u-aan-elkaar-verbinden/

Ledstrips zoeken

Uitgebreid aanbod

Ledstrips vergelijken

Gerenommeerde merken

Winkels vergelijken

Beste verlichting webshops

Online afrekenen

Veilig online bestellen